Grattis till mig!

Ja idag så fyller man år också.. 22 hela år blir man! Känner mig däremot som 32 just nu..
Men men, det går nog över snart, förhoppningsvis! :)

Idag har man då bjudit hem lite folk så ja få väll se om det kommer någon å äter tårta! Annars har ja ju gjort mina tårtor i onödan :P

Så den som vill komma så äre bara att dyka upp kring 14 tiden, men inte då senare än 16.30 för efter det är ja inte hemma, utan då är man ute å jobbar för fullt!!

Nämen ha en sån fin dag alla!!

Julafton! :)

Ja Go'Jul på er alla! (inte för att ni är så många som läser denna blogg :P )

Just nu sitter jag på jobbet och ska börja planera för Januari månad, men har inte riktigt kommit igång än så tänkte jag skulle tvärskriva en rad här :)

Å idag äre då kallt :S Som kallas har jag haft det -32,7.. Huvva.. inte precis den kylan man vill ha på Julafton iaf!
Men förhoppningsvis bli de väll varmare sen idag :)

Ajja, ska väll försöka arbeta under min arbetstid också :P

GO'JUL!!

Ja golfen är då en riktigt jaktbil!

Ja, som sagt, LillGolfen tog det då på allvar med att vara en jaktbil.. För igår när jag var påväg hem från norsjö så stötte vi ihop me en älg i Vormsele som tydligen ville över vägen precis när man skulle passera...

Så det resulterade ju i att man lyckades köra på älgen och den landade på rutan men som tur va så fortsatten den över på andra sidan å låg kvar där.

Men det var som att ja kände det på mig, för håller just nu att lyssna på Alf Staflunds (gammal polis som jobbat i norsjötrakterna) bok: Men störst av allt..
Och i den boken så hörde jag påvägen till norsjö om en dödsolycka med en älg och på vägen hem, när jag var i närheten av vormträsk (ca 3 mil från vormsele) var det en älgkrock som gick bra i boken, å då när jag hörde det så tänkte ja "Ja kom säkert krocka med en älg ikväll", å no på fan så gjorde ja det, hann till å me tänka när jag såg älgen, "Ja, ja visste det"

Men det gick då bra med både jag och Aquila (som ja tack å lov hade spänt fast i säkerhetselen).
Sen så stoppade jag en vänlig själ som stannade av och hjälpte mig ta död på älgen helt och sen så erbjöd han sig att skjutsa mig till Akuten för att kolla upp så det inte blev nå allvarligt, för fick nämligen ont i nacken, men tack o lov så trodde dom bara att det var musklerna.

Så just nu sitter jag i Norsjö å väntar på att min bil ska bli körbar igen, för den kajkade ju ihop i måndags å ville inte nå mer just då så den blev ståendes utanför Husbonliden tills bärgarn kom å tog den åt Norsjö..

Nä, detta är inte min vecka.. eller månad för den delen, December verka inte gilla mig...

Bullbak med Sofie :)

Ja, nu har jag lagt in lite bilder från i veckan, så tänkte berätta lite om mitt å sofie's bullbak :)

Vi började med att göra en sats, å på typ alla recept man hittade så skulle det vara ägg i (?), har aldrig i mitt liv stött på det i en bull deg..
Men iaf, vi provade, å ja tyckte degen blev som matt på nå vis..

Men iaf, vi bakade ut våra SMÅ lussekatter, dom var mini, det kan ja lova, vi fick väll ut typ 80 (!?, minns inte riktigt) av en deg, så dom blev lite väl hårda så då gjorde vi en till omgång, fast utan ägg å inte så små katter :P

Första satsen :)



Å jag kan ju säga att andra satsen blev MYCKET bättre! Det kan ja lova! Dom blev mjuka å Go'a å godkända av Benke (sofie's boyfriend) tydligen :P

Utbakning på gång :)


Andra satsen :)
Blev lite storleks och mängd skillnad mellan första å andra, men vissa blev ändå små :P


Men det som var som rackarn var att jag glömde alla min bullar i Norsjö hos mamma å pappa...
Fast jag ska no ta å hämta dom i morgon för ska nämligen åt det hållet för att vara barnvakt :)
Mmm.. vad jag ska frossa i lussebullar sen :P Lär int va några kvar när Älsk kommer hem ;P hihi

Ajja, nu ska ja väll he me isäng, ska bara slänga in en bil på Sofie också som jag tog på våran avslutningsdag, hon lär hata mig för det, men ja tyckte den blev fin även fast hon är i full schå med att prata :P hihi..

Nä, Go'Natt på er!!
Update: Glömde ju lägga ut en bild på Sofie å Benke's fina lilla gran som jag hjälpte att klä :)
det som är lite roligt med bilden är att "God Jul" som ser ut att sitta på granen faktiskt hänger på väggen, märkte det efter jag hade tage några kort :P



Så typiskt min tur!!!

Ja denna vecka så verkade Internet hata mig... lr allt som är elektriskt kanske?

För det första!
När jag kom till Norsjö i måndags, eller när jag kom till mors/fars så skulle jag sätta mig å se tv, men icket att det gick, det var kolsvart på tv:n å inget ville lyda.. (var nog så less redan då, var tvungen en sväng åt björksele igen för såklart glömde jag några viktiga papper gällande mina betyg!!)

Så då tänkte jag att ja kunde sitta vid datorn å se lite tv eller bara surfa runt.. Så ja startade datorn och hann kanske sitta där i 5 min innan det kommer upp en fin lite bild på min skärm..

Så datorn startade om sig men det hände samma sak igen kanske 2-3 ggr innan jag gav upp å ringde till min bror å frågade va fan som va fel..
Då begav jag mig dit för att visa mitt problem, men då när jag är där så händer det inte ett skit!!
Förstå om jag blev arg! varför kan det inte vara något vanligt fel på mina saker för, varför ska det bara vara CP-fel jämt!?

Men iaf, när jag kom till norsjö igen så blev det precis samma sak!
Fast ja lyckades räkna ut att det var nå med morsan å farsans Router som spökade med min datorn.. fast förstår inte varför just med min och ingen annan?

Å så till det andra, då igår när jag kommer till min andra bror för att sova över där å vara barnvakt på morgonen så tänkte ja att jag kunde passa på att sitta lite vid datorn där, men icket att det gick heller!!
DÅ helt plötsligt när just precis JAG ska sitta där så funkar ju såklart inte internet!

Å så till de tredje!
Nu när jag äntligen är hemma igen så har ja haft strömavbrott typ ett ex-antal gånger nu så börja var less..

Fast, en positiv sak har då hänt idag! Är äntligen en Undersköterska! Så nu har jag inge mer skola, nu äre bara jobb som gäller! :)

Men men, sen när jag har lagt in bilderna på datorn från i veckan så ska ja berätta lite mer vad man har hunnit göra i Norsjö :)

Go'Natt på er!

Inte länge kvar nu..

Idag var den sista dagen på praktiken för mig, så nu har jag bara nästa vecka kvar å sen är man klar undersköterska! :D
Gud så skönt!

Å fick även veta idag att den dagen vi kommer hem från utlandet så har jag jobb, med månadslön! GUD SÅ SKÖNT! nog för att de kanske inte blir så länge, men det är då bättre än ingenting iaf! Men ja lär no få jobba ändå, för folk behövs väll alltid?  eller? :P

Men dagen till ära så bjöd jag på en Chokladtryffeltårta med rostade pinjenötter på praktiken :) Den va mums även fast jag använde lite för lite vit choklad i tryffeln :P



Hann inte få någon bild på när den va hel, så fick nöja mig med en bild på en bit av kakan :P


Å i kväll har man inte gjort så mkt annat än att göra massa skolarbete (sorry sofie ja va lite halvdryg på sms, men var så inne i arbetet :P )

Å så passade jag även på att se finalen av idol, vet no inte riktigt vem jag tyckte va bäst, tycker Jay har en sån vanlig röst och Minnah lite halvskrikig ibland men en annorlunda röst jag gärna kan lyssna på :)
Men båd lär man ju hör så vem bryr sig egentligen om vem som vann? :P

Förresten så har ju även Älsk kommit hem för helgen, men han far igen på söndag för att jobba i veckan, men då kanske han är hemma till jul iaf :)
Nog för att man kommer att jobba då så det lär väll inte bli den bästa julen, men men, den få duga! :)

Nämen nu ska ja vara social med min Älskling och sen bege mig till sängen för att kunna få mig upp i morgon, ska som vara barnvakt då! :)

Men jag vill då tacka alla på 10:an för en dunderbra tid hos er, det har varit jätte trevligt att få vara där å lära känna er! Hoppas man får komma å jobba med er mer! :)

Nä Go'Natt på er nu!

Första för i år!

idag har jag klätt min första gran för året!
Men det var inte min egen gran, utan granen på Brännbergsvägen 10, där jag har min praktik :)

Tog några bilder, men dom blev ju inte så super bra :P Man ha ju inte riktigt lärt sig kameran än, men det kommer med tiden! :P



Å så blev man bjuden på jul lunch på Ruselegården också :) De va gott å nu är man mätt för flera dagar känns det som :P Lär nog inte bli någon middag idag :P

Annars ha ja inte gjort så mkt mer idag, ja kom hem å sen satt ja me här, å snart ska ja börja med att sy lite smågardiner till källardörren å toaletten, så dom också blir lite juliga :)

Ajja, ska väll försöka göra nå vettigt då, slänger först in en liten bild på Aquila (mitt enda objekt att fota i detta mörker just nu :P )


Nu är jag nöjd!! :D

Oj, det blev inte så mkt skrivande i veckan ser jag, men det gör inget, för nu lär det bli mer eftersom jag nu har en Nikon D90 i mina ägor! :D


Eftersom jag inte orkar ta någon annan kamera att ta kort på kameran med så blev det ett kort på lådan istället :)

 

Så här framöver kan ni vänta er mer bilder i denna blogg, men då gäller det ju att jag lägger in dom på datorn också :P
Å så att jag hittar något att fota! :)

 

Så idag har jag lekt med kamern lite, men det blev inte så mkt eftersom det blir mörkt så fort å vi steg upp lite sent!
Men fick då fram några bilder iaf :)

En oborstad modell!

 

 

Älsk fick vara modell också :P

Arrax studerar husse å funderar vad han håller på me :)

Full fart! :)

 

 

Å så tog ja ett kort på Älsk's julklapp också, men det fick bli på lådan också eftersom han hade hunne packa ihop den igen, det blir ju som enklare att frakta då, den ska ju med upp till Gällivare :)

 

 

Men men, skriver väll mer till veckan, orkar inte mer nu :P

 

//Marie


RSS 2.0